EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > BİTKİSEL YAĞLAR  > Kızartmalık Yağlar  > Faydalı Bilgiler  > Kullanım Alanları

Kullanım Alanları

Günümüzde tereyağınnın alternatifi olarak gördüğümüz margarinleri hamur işlerinden yemeklere, tatlılara kadar pek çok işlemde isteğimiz şekillerde kullanabiliyoruz. Sıvı yağları ise çoğunlukla kızartma işlemlerinde ve diğer çiğ ya da pişmiş gıdalarımıza tat vermek amacıyla kullanıyoruz.

Sıvı yağları, sebzelerde ve salatalarda doğrudan kullandığımız gibi unlu mamullerde de kullanırız. Fırıncılar, sıvı yağı ekmek hamurlarının daha iyi kabarması için tercih ederler. Ayrıca fırıncılıkta kaplara pişirilen malzemenin yapışmaması için de sıvı yağ sürülür.

Palmiye yağı gibi yağlar ise, tek başlarına lezzetsiz olduklarından diğer yağlarla karıştırılırlar ya da margarin imalatında ve işlenmiş yiyeceklerde kullanılırlar.

Aromatik esanslı bitki yağlarını ise çoğunlukla cilt bakımı ve güzellik işlemleri ile alternatif tıp tedavilerinde (ağrı kesici gibi) kullanırız.

Evimizde (günlük yaşam alanımızda) nerede vardır?

Günlük yaşam alanımızda bitkisel yağları mutfakta, kızartma, pişirme, tat verme gibi çeşitli gıda hazırlama işlemlerinde kullanırız.

Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.