EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > BÖCEK İLAÇLARI  > Dış Mekan Böcek İlaçları  > Atığımı Ne Yapabilirim?  > Bireysel

Bireysel

Ahşap koruyucu ürünlerimizi kendi ambalajında saklayalım ve tehlikeli atık kapsamında diğer atıklarımızdan ayrı biriktirelim.

Klor gibi havuz kimyasallarımız ile yosun öldürücülerimizi tamamen tüketelim ve ambalajını suyla çalkalayarak uygun geri dönüşüm kumbaralarına atalım. Ürünümüzü tamamen tüketemediysek; kendi ambalajında saklayalım ve tehlikeli atık kapsamında diğer atıklarımızdan ayrı biriktirelim.

Gübrelerimiz pestisit ya da diğer adıyla zirai ilaç içermiyorsa tamamen tüketerek, boş ambalajını uygun geri dönüşüm kumbarasına atabiliriz. Fakat tamamen tüketmediysek, kendi ambalajıyla birlikte sağlam bir plastik ambalajın içerisine koyarak çöpe atalım.

Zirai ilaç içeren gübrelerin boş ambalajlarını ne yapacağımız konusunda ürünümüzün etiket bilgilerine uyalım. Şayet ambalajda gübre kalmışsa tehlikeli atık kapsamında diğer atıklarımızdan ayrı biriktirelim.

Pestisitlerin hangi çeşidi olursa olsun ürünün etiket bilgilerini dikkatle okuyalım ve eğer tehlikeli madde içermiyorsa tamamen tüketip, ambalajını suyla çalkalayarak uygun geri dönüşüm kumbarasına atalım. Ürünü tamamen tüketmediysek ya da tehlikeli özellik taşıyorsa kendi ambalajında saklayalım ve tehlikeli atık kapsamında diğer atıklarımızdan ayrı biriktirelim.

Belediyelerimizin tüm bu atıklarımızı toplayıp, bertaraf tesislerine ulaştırabilmesi için çalışmalarına yardımcı olalım.

Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.