EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > ELEKTRONİK CİHAZLAR  > Büyük Ev Eşyaları  > Atığımı Ne Yapabilirim?  > Bireysel

Bireysel

Elektronik eşyalarımızı değiştirdiğimizde eski ürünümüzü yenisini aldığımız firmaya teslim edelim. Aslında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizdeki yasal yönetmelikler de bunu söyler fakat çalışmaları düzenli bir sisteme oturtup, uygulamaya geçiremediğimizden elektronik atıklarımızın büyük bir kısmı şu an halen daha mahalle aralarında veya çöp konteynerlerinin etrafında hurdacılar tarafından toplanıyor ve yasa dışı şekillerde değerlendiriliyor.

Elektronik atıklarımızı doğru olarak değerlendirdiğimizde hammadde olarak tekrar kullanabiliyoruz. Atık kabul edilen elektronik eşyalarımız geriye dönüşümü mümkün metal, cam ve plastik malzemeleri de içeriyorlar.

Elektronik eşyalarımızın üzerinde çöpe atmamamız gerektiğini gösteren bir işaret bulunur. Üzerinde kocaman bir çarpı işareti bulunan çöp konteyneri işareti bize bu ürünü eskittiğimizde çöpe atmamamız gerektiğini gösterir. Bu durumda ya üreticisine geri iade edelim ya da yenisini aldığımız noktaya eski ürünümüzü teslim edelim.

Ülkemizde birkaç tane elektronik atık geri kazanım tesisi mevcuttur. İstanbul Kadıköy'de bu atıkların toplanması için bir nokta belirlenmiştir, buraya getirdiğimiz atıklar TÜRÇEK (Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu) aracılığıyla geri dönüşüm firmalarına ulaştırılıyor.

Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.