EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > OTOMOTİV ÜRÜNLERİ  > Kullanılmış Lastik ve Balatalar  > Faydalı Bilgiler  > Tehlikeler

Tehlike Özellikleri

Atık lastiklerin oluşturduğu en büyük tehlike kontrolsüz yangınlara sebep olmalarıdır.  Bu yangınları, başladıktan sonra açığa çıkan yüksek ısı ve yoğun dumandan dolayı kontrol altına almak ve söndürmek son derece güçtür.

Bir diğer tehlike, atık lastiklerin sivrisineklerin yaşamasına ve çoğalmasına uygun bir ortam yaratması ve dolayısıyla sivrisineklerden bulaşan salgın hastalıkların yayılmasına neden olmasıdır. Bu vakalara 1999 ve 2000’li yıllarda Amerika Birleşik Devletleri’nde rastlanmış ve ölüme neden olmaları yerel idareleri ve belediyeleri atık lastiklerin geri dönüşümü konusunda ciddi adımlar atmaya zorlamıştır.

Klasik balataların sürtünme yüzeylerinde asbest kullanılır. Asbestli balatalar, üretimi esnasında çalışanların sağlığını olumsuz yünde etkilemekle kalmayıp, üretim ve kullanım sırasında atmosfere karışarak çevre kirliliği de oluşturur. Asbest kanserojen bir maddedir. Bu sebeplerle asbestin fren balatalarında kullanımı yasaklanmıştır.

Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.