EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > OTOMOTİV ÜRÜNLERİ  > Yağ ve Yakıt Gidericiler  > Faydalı Bilgiler  > Genel Bilgi

Tanımı ve İçeriği

Karbüratör, hava yakıt karışımının oranını düzenleyen bir mekanizmadır. Emilen hava ile depodan gelen yakıtı belirli oranlarda karıştırarak, yanma işlemi için sisteme gönderir.  Karbüratör içerisine alınan yakıt, zamanla burada artık oluşturur. Bu atıkların temizlenmesi ve mekanizmanın düzgün şekilde çalışabilmesi için belirli zamanlarda temizlenmesi gerekir.

Bu amaçla karbüratör temizleyici solventler kullanılır. Petrol bazlı olan bu solventler, karbüratör içerisindeki atık maddeleri çözerek temizliğini sağlar. Karbüratör temizliğinde kullanılan bu spesifik ürünler, içeriğinde metanol, isoprapanol, etilbenzen, toluen, ksilen, bütan, propan, aseton, tetrakloroetilen, metil etil keton gibi tehlikeli kimsayallar bulunduran solventler yani çözücülerdir.

Su kullanımı oksitlenmeye (halk dilinde paslanma) neden olduğu için kesinlikle tercih edilmez.

Piyasada motor yağı giderici ya da motor temizleyici olarak adlandırılan ve otomotiv sanayiinde yağ temizleme işlemlerinde kullanılan ürünler de karbüratör temizleyiciler gibi, içeriğinde karbon tetraklorür, metilen klorür, metil etil keton, perkloretilen, toluen, trikloretilen, ksilen, nafta, n-butilasetat gibi petrol kökenli tehlikeli çözücülerdendir.

Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.