EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > OTOMOTİV ÜRÜNLERİ  > Akümülatörler  > Faydalı Bilgiler  > Tehlikeler

Tehlike Özellikleri

Hemen hemen her tür otomobilde kullandığımız kurşun- asit akümülatörler çeşitli potansiyel tehlikeler içerir. Yanıcı, patlayıcı, içerik ile temas durumunda deride, gözde, solunum sisteminde tahriş edici özelliklere sahiptir.

Akümülatör fazla ısınırsa, oksitlenirse ya da herhangi bir şekilde darbeye maruz kalırsa sülfürik asit gazı ve kurşun buharı/tozu oluşabilir.

Yüksek miktarda sülfürik asit gazı solumamız durumunda solunum sistemimizde ağır tahriş meydana gelir. Sülfürik asitin ciltle teması durumunda ciltte tahriş, yanık ve kaşıntıya neden olur. Sülfürik asit gazı gözle temasta çok ciddi tahriş, yanık, kornea tabakasında hasar ve olası körlüğe sebep olur. Ayrıca kurşun bileşikleri tahrişe neden olabilir.

Akümülatör kullanırken asite dayanıklı eldiven takmamız, tüm vücudumuzu kaplayan koruyucu elbise ve ayağımıza koruyucu bot giymemiz, koruyucu gözlük takmamız gerekir. Akü ile çalıştıktan sonra ellerimizi yıkayalım. Çünkü kutu ve kutup başları kurşun ve kurşunlu bileşikler içerir. Bu maddelerin zararlı etkileri olduğu için cilt tarafından emilimine izin vermeyelim.

Akümülatörleri kıvılcım ve ateşleyici materyallerden uzak tutalım ve şarj ederken ısınmasından kaçınalım. Ayrıca şarj olurken çıkardığı gazlar sağlığımız için çok tehlikelidir.

Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.