EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > TEHLİKESİZ ATIKLAR  > Katı Atıklar  > Atığımı Ne Yapabilirim?  > Bireysel

Bireysel

Tehlikesiz özellikli katı atıklarımız içerisinden geri kazanımı mümkün olan kağıt, plastik, kompozit, cam ve metal malzemeleri diğer atıklarımızdan ayrı biriktirelim ve bu değerli atıklarımızı hemen her semtte pek çok noktada karşımıza çıkabilen geri kazanım kumbaralarına bırakalım. Eğer çevremizde bu tür geri kazanım kumbaraları yoksa ilk iş olarak Belediyemizden semtimize geri kazanım kumbaraları yerleştirmesini isteyelim ve geri kazanılabilir atıklarımızı ayrı ayrı olmak üzere şeffaf poşetlerde biriktirerek çöp konteynerlerinin yanına bırakalım. Bu şekilde çöp toplama işlemleri ile ilgilenen işçilerimiz bu atıklarımızı ayırt edebilir ve çöp sahalarında diğer atıklara karışmadan kolaylıkla ayrılmalarını sağlayabilir.

Geri kazanımı mümkün olmayan organik kökenli atıklarımızı ise eğer evimizin durumu uygun ise bir kova içerisinde biriktirerek saksı bitkilerimiz ya da bahçemiz için kompost haline getirebiliriz.

Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.