EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > YAPI/İNŞAAT MALZEMELERİ  > Boyalar  > Kaynağında Azaltma

Kaynağında Azaltma Teknikleri

  • Gereksiz yere fazladan malzeme satın almaktan kaçınalım. Evimizde badana boya işlemi yapmadan önce bir ustaya veya boya satın aldığımız yere danışalım. Evimizin metrekaresini ve oda sayısını belirterek ona göre boya satın alalım. elimizdeki boya tükendiğinde yerine yenisini kolaylıkla alabiliriz, bu nedenle fazladan harcama yapıp da gereğinden fazla boya almamıza gerek yoktur.
  • Yağlı boyalar gibi çözücü bazlı boyalar yerine su bazlı boyaları tercih edelim. Su bazlı boyaların bertaraf işlemleri çok daha kolaydır.
  • Duvarlarımızı silinebilen boyalarla boyamayı tercih edelim. Böylelikle çocuklarımız duvarları boyadığında lekeleri ıslak bir bez yardımı ile kolayca çıkarabilir ve yeniden boya satın almaktan ve badana yapmaktan kurtulmuş oluruz. Böylelikle atık miktarlarımızı da en düşük düzeyde tutmuş oluruz.
  • Elimizdeki boyaları tüketemediğimizde arta kalanları komşularımıza ya da ihtiyacı olan arkadaşlarımıza verelim, değerlendirilmelerini sağlayalım.
  • Elimizde bulunan arta kalmış ya da fazladan olan boyaları Belediye yetkililerimize teslim ederek, yaşadığımız şehrin çevre düzenlemelerinde kullanılmalarını sağlayabiliriz. Ayrıca Belediye yetkililerimiz bu boyaları kullanarak şehrin farklı yerlerinde dekoratif süslemeler yapabilirler.
Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.