EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > FOTOĞRAFÇILIK MALZEMELERİ  > Fotoğrafçılık Kimyasalları  > Kaynağında Azaltma

Kaynağında Azaltma Teknikleri

Fotoğrafçılık işlemleri ile uğraşıyorsak şayet, elimizdeki atıkları mutlaka diğer atıklarımızdan ayrı biriktirmemiz gereklidir. Çünkü bu atıkların bulaştığı her malzeme tehlikeli atık kapsamına girer ve bertarafı oldukça önemli olan tehlikeli atık madde sayısını gereksiz yere arttırır.

Fotoğraf baskı işlemlerini meslek olarak yapmıyorsak, yani zorunlu değilsek mümkün olduğunca film banyosu kullanarak baskı yapmaktan uzak duralım. Elektronik ortamda görüntüleyebileceğimiz fotoğraflarımızı bilgisayar ortamlarında yıllarca hiç eskimeden, bozulmadan saklayabilir ve canımız istediğinde açıp bakabiliriz. Günümüz teknolojisi ile üretilen fotoğraf makineleri bu anlayışın ürünleri olup eski model film içeren fotoğraf makinelerinden çok daha kalitelidir.

Ayrıca artık fotoğraflarımızı yazıcılardan da basılmış halde çıkartabiliyoruz. Film banyoları yerine çok daha temiz olan bu teknolojiyi de tercih edebiliriz. Hatta uygun fotoğraf kağıtları kullanarak kendi evimizde yazıcımızı kullanarak çok kaliteli fotoğraflar basabiliriz.

 

Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.