EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > CIVA İÇEREN ÜRÜNLER  > Tansiyon Ölçme Cihazları  > Geri Kazanım

Geri Kazanım Yöntemleri

İçeriğinde cıva bulunan ürünler ayrıştırma işleminden geçirildikten sonra elde edilen atık durumdaki cıva, damıtma işlemi ile geri kazanılır

Geri kazanım esnasında yapılan işlem, malzemenin ısı yardımıyla buhar fazına geçişini sağlamak, elde edilen buhar fazın soğutucu maddelerle muamelesi sonucu tekrardan sıvı fazda toplanmasıdır. Distilasyonun en basit örneği ocağımızın üzerinde kaynayan çaydanlığımızdır. Alttan verdiğimiz ısı sayesinde çaydanlığımızın alt kısmında bulunan su kaynar ve buhar haline gelerek çaydanlığımızın üst kısmının alt yüzeyine yapışır. Daha sonra biz çaydanlığımızın üst kısmını kaldırdığımızda, dış ortamın soğutucu havasıyla karşılaşan bu buharlar tekrar sıvı hale dönüşür ve biz burada küçük su damlacıkları görürüz.

Damıtma işlemi tam otomatik olduğu için hem olası insan hatasını ortadan kaldırır, hem de sağlık ve çevre açısından çok emniyetlidir. İlgili makinenin üzerinde güvenlik uyarıları ve alarm fonksiyonları vardır. Gösterge monitörleri sayesinde de tüm prosesin her safhası izlenebilir, kontrol edilebilir.

Cıva ihtiva eden atık kümeleri vakumlu bölüme konur. Uygun program seçildiğinde atık malzeme tam otomatik ve doğru bir prosesden geçirilerek arıtırılır. Uygulanan ısı cıvanın buharlaşmasına neden olur. Cıva buharının taşıdığı organik partiküller yanma odasında oksitlenir. Daha sonra gaz faz hayli etkili soğutma kapanına girer  ve cıva burada serbest halde sıvı cıva olarak yoğunlaşır.

Yüksek cıva ihtiva eden atıklar arıtıldığı zaman geri kazanılan cıvanın saflığı % 99 ‘a veya daha fazlasına ulaşır .

Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.