EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > ELEKTRONİK CİHAZLAR  > Spor Aletleri  > Kaynağında Azaltma

Kaynağında Azaltma Teknikleri

  • Spor aletlerimizin kullanım ömürleri oldukça uzun olduğundan, elimizdeki cihazları bozulup tamamen kullanılmaz hale gelinceye dek rahatlıkla kullanabiliriz.
  • Elektronik spor aletlerimiz tamamen bozulup da kullanılamaz hale gelmeden yenileriyle değiştirmekten kaçınalım. Unutmayalım ki çok kısa bir süre sonra alacağımız bu yeni modelin de bir üst sürümü çıkacak ve elimizdeki yine eski olacaktır.
  • Spor aletlerimizin kayış, bant vb. gibi hareketli aksamlarını uygun aralıklarla değiştirisek bu altelerimizi uzun süre boyunca kullanabiliriz.
  • Ayrı ayrı birden fazla spor aleti almak yerine birden fazla fonksiyonu bulunan komplika aletleri tercih edelim. Örneğin hem bisiklet, hem ay yürüyüşü hem de twist özelliği gibi pek çok fonksiyonu içerisinde barındıran spor aletlerini tercih edelim.
  • Evimize spor aleti almak yerine yakınımızdaki bir spor salonuna üye olmayı tercih edelim. Bu şekilde spor aletlerinin evimizde devasa yerler kaplamasına engel olur, maddi yönden de kar yapmış oluruz. Üstelik evimize alacağımız spor aletinden bir süre sonra sıkıllır ve yerine başka bir model almak isteriz. Oysa spor salonlarında her türlü spor aletinden mevcuttur ve istediğimiz sıklıkla gidip bu aletleri kullanabiliriz. Böylelikle gereksiz yere atık oluşumunu önlemeye katkıda bulunmuş oluruz.
  • Spor aletlerimizi değiştirirken kullanılmaz halde olanları yenisini aldığımız firmaya teslim edelim ya da çevremizde bu tür elektronik atıkları toplayan bir merkez varsa oradaki yetkililerle iletişime geçelim. Bu ürünlerden pek çok değerli hammaddenin geri kazanılarak yeni ürünlerin üretiminde yeniden kullanılmalarını sağlayalım.
  • Kullanılır halde bulunan, ancak yenisiyle değiştirmek istediğimiz espor aletlerimizi çevremizdekilere verebilir ya da eğer Belediyemizin bir spor salonu varsa oraya bağışlayabiliriz. Böylece malzemenin kullanım ömrü dolana dek ondan faydalanılmasını sağlarız.
Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.