EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > ELEKTRONİK CİHAZLAR  > Spor Aletleri  > Faydalı Bilgiler  > Genel Bilgi

Tanımı ve İçeriği

Çalışabilmek, tasarlandığı amaca uygun bir şekilde kesintisiz hizmet verebilmek için elektrik enerjisine ihtiyaç duyan alet ve ekipmanlarımıza elektrikli /elektronik cihazlar diyoruz. Bu cihazlar çeşitli malzemelerden (metal, cam, plastik, kimyasallar vs) yapılı olup, kullanacağımız amaca yönelik olarak tasarlanmış devrelerden oluşurlar.

Spor yapabilmek amacıyla kullandığımız farklı ebat ve çeşitlerdeki aletlere spor aletleri diyoruz. Yürüyüş bantları, bisikletler, ekik aletleri vs. en sık rastladığımız spor aletlerine birer örnektir.

Spor aletleri başlıca çeşitli metalleri ve plastikleri yapılarında bulundururlar. Bunların yanında bazı spor aletleri kalori, hız, zaman, nabız, mesafe vb. gibi sayısal değerleri göstermeye yarayan dijital gösterge panellerini içerirler. Bu paneller küçük elektronik devrelerden, plastik ve pillerden oluşurlar.

Spor aletlerimiz, kullanım sürelerini/ömürlerini tamamladıklarında da elektronik atık (e-atık) kapsamına girerler.

Çeşitleri ve Sınıfları

Elektronik spor aletlerini şu şekilde sınıflandırabiliriz:

  • Yürüme ve koşu bantları
  • Eliptik bisikletler
  • Kondisyon bisikletleri
  • Mekik aletleri
  • Zayıflama kemerleri

Yukarıda bahsedilen aletler dışında daha pek çok spor aleti çeşidi sayabilmemiz mümkündür, ancak diğerleri elektronik spor aletleri kapsamına girmezler.

Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.