EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > BİTKİSEL YAĞLAR  > Kızartmalık Yağlar  > Kaynağında Azaltma

Kaynağında Azaltma Teknikleri

  • Bitkisel atık yağların hemen hemen hepsi kızartma işlemlerinden kaynaklanırlar. Gıdalarımızı kızartmak yerine sağlığımız açısından da daha sağlıklı yöntemler olan ızgara yapmayı ya da buharda pişirmeyi tercih edelim.
  • Gıdalarımızı yağda kızartmak yerine üzerlerine ince bir yağ tabakası sürüp fırında pişirmeyi deneyelim.
  • Yiyeceklerimizi bol yağda kızartmaktan kaçınalım, mümkün olduğunca az yağ kullanarak kızartmaya çalışalım.
  • Kullanılmış kızartmalık yağlarımızı diğer atıklarımızdan ayrı olarak temiz ve ağzı kapaklı bir kapta biriktirelim; Belediye yetkililerimize ya da atık yağları evlerden toplayan lisanslı firmalara teslim edelim.
Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.