Kaynağında Azaltma Teknikleri
- Bitkisel atık yağların hemen hemen hepsi kızartma işlemlerinden kaynaklanırlar. Gıdalarımızı kızartmak yerine sağlığımız açısından da daha sağlıklı yöntemler olan ızgara yapmayı ya da buharda pişirmeyi tercih edelim.
- Gıdalarımızı yağda kızartmak yerine üzerlerine ince bir yağ tabakası sürüp fırında pişirmeyi deneyelim.
- Yiyeceklerimizi bol yağda kızartmaktan kaçınalım, mümkün olduğunca az yağ kullanarak kızartmaya çalışalım.
- Kullanılmış kızartmalık yağlarımızı diğer atıklarımızdan ayrı olarak temiz ve ağzı kapaklı bir kapta biriktirelim; Belediye yetkililerimize ya da atık yağları evlerden toplayan lisanslı firmalara teslim edelim.