EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > TEMİZLİK MALZEMELERİ  > Hava Temizleyiciler (Oda Parfümleri)  > Faydalı Bilgiler  > Genel Bilgi

Tanımı ve İçeriği

Petrokimya ürünlerinden elde edilen, temizleme ve arıtma gibi işlemlerde kullanılan; toz, sıvı ya da krem şeklinde olabilen kimyasal maddelere temizlik ürünleri ya da kısaca deterjan diyoruz. Deterjan, kir sökücü anlamına gelip, sabun haricindeki temizleyicilerin tümünü kapsar. Hepimiz çok iyi bildiği gibi deterjanlar yağları ve kirleri bulundukları yüzeyden uzaklaştırma özelliğine sahip maddelerdir.

Hava temizleyiciler, ya da diğer adıyla oda parfümleri bulunduğumuz ortamların kokusunu değiştirebilmek ve daha ferah bir hava sağlayabilmek için kullandığımız hoş kokulu ürünlerdir. Bu ürünler formaldehitler, petrol distileleri ve diklorbenzen ihtiva ederler.

Çeşitleri ve Sınıfları

hava temizleyicilerinin fiziksel hallerine göre toz, katı, pompalı sprey, aerosol sprey, jel vb. gibi pek çok çeşidi bulunur. Bunlardan kimizi hava akımının olduğu yerlerde kendiliğinden koku yayarak kullanıldığı gibi kimisi manuel olarak sıkmalı ya da otomatik olarak parfüm sıkmak üzere kullanılırlar. Ayrıca yeni dönemde artık prize takılan modelleri de üretilmeye başlanmıştır.

Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.