EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > TEMİZLİK MALZEMELERİ  > Halı ve Kilim Temizleyiciler  > Faydalı Bilgiler  > Genel Bilgi

Tanımı ve İçeriği

Petrokimya ürünlerinden elde edilen, temizleme ve arıtma gibi işlemlerde kullanılan; toz, sıvı ya da krem şeklinde olabilen kimyasal maddelere temizlik ürünleri ya da kısaca deterjan diyoruz. Deterjan, kir sökücü anlamına gelip, sabun haricindeki temizleyicilerin tümünü kapsar. Hepimiz çok iyi bildiği gibi deterjanlar yağları ve kirleri bulundukları yüzeyden uzaklaştırma özelliğine sahip maddelerdir.

halılarımızı ve kilimlerimizi temizlemek için kullandığımız ürünlere halı ve kilim temizleme ürünleri diyoruz. Halı temizleyici ürünler etilen glikol, monobütil eter, maleikanhidrit, reçine, petroldistileleri, trikloretan ve farklı yüzey aktif maddelerini içerirler.

Çeşitleri ve Sınıfları

Halı temizleyicilerin elde ve halı yıkama makinelerinde kullanılmak olmak üzere 2 farklı çeşidi bulunur. Elde kullanım için olan ürünlerde köpürme oranı oldukça yüksek iken halı yıkama makinelerinde kullanılacak olan ürünlerde köpürme olmaz.

Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.