EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > TEMİZLİK MALZEMELERİ  > Fırın Temizleyiciler  > Faydalı Bilgiler  > Genel Bilgi

Tanımı ve İçeriği

Petrokimya ürünlerinden elde edilen, temizleme ve arıtma gibi işlemlerde kullanılan; toz, sıvı ya da krem şeklinde olabilen kimyasal maddelere temizlik ürünleri ya da kısaca deterjan diyoruz. Deterjan, kir sökücü anlamına gelip, sabun haricindeki temizleyicilerin tümünü kapsar. Hepimiz çok iyi bildiği gibi deterjanlar yağları ve kirleri bulundukları yüzeyden uzaklaştırma özelliğine sahip maddelerdir.

Fırınlarımızdaki kurumuş yağ atıklarını temizlemek için kullandığımız ürünlere fırın temizleyiciler adını veririz.Fırın temizleyiciler glikol eterler, sodyum ve potasyum hidroksitler,metilen klorür ve petrol distile ürünlerinden oluşurlar.

Çeşitleri ve Sınıfları

Fırın temizleyici ürünler genelde aynı bileşenlerden oluşular, fakat formülleri üretici firmaya göre farklılık gösterebilir.

Fırın temizleyicilerin çeşitleri yoktur ancak fiziksel hallerine göre krem, pompalı ürün ya da aerosol sprey şeklinde farklı sınıfları vardır.

Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.