EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > TEMİZLİK MALZEMELERİ  > Dezenfektanlar  > Faydalı Bilgiler  > Kullanım Alanları

Kullanım Alanları

Dezenfektanların kullanım alanları insanların yaşadıkları ve çalıştıkları mekanlar, kullandıkları eşyalar, hayvan yaşam alanları, gıda ve tüketim maddelerinin depolandığı alanlar, hastaneler ve sağlık kuruluşları, yani bütün yaşam alanlarımızdır.

  • Tıp alanında hasta, hastanın kullandığı eşyalar, hasta ile temas kuran kişiler, hastanın yaşadığı mekan ve ortamın havası, tıbbi ve diğer atıklar.
  • Gıda üretiminde kullanılan araç- gereç, ortam ve hava, üretim alanına giren insan ve canlılar, ürünlerin depolandığı alanlar, taşıma araçları, teşhir ve satış standları.
  • Otel, motel, lokanta, kahve, toplu taşıma araçları ve toplu çalışma mekanı olan ofis, büro, fabrika ve atölyelerde insanların kullandığı ve temas ettiği eşyalar, ortamın havası ve bu havayı soğutan veya ısıtan, nemlendiren veya nem alıcı araçlar, tuvalet, banyo, çamaşırhane gibi ıslak mekanlar ile çöp ve atık odaları ile depolar.
  • Büyük ve küçük baş hayvan ahırları, tavuk, hindi gibi kanatlı hayvanların kümes ve yetiştirilme alanları, bunların taşınmasında kullanılan araçlar, yemlik ve sulukları, içme suları ve yaşadıkları ortamların havaları
  • Okul ve kreş gibi çocukların eğitim gördüğü alanlarda ve taşıma araçlarında, sınıflar, kullanılan eşya ve oyuncaklar, ortam havası, içme ve kullanma suları, tuvalet ve yemekhaneler.
  • Yerleşim alanlarında,çöp toplama konteynerleri,çöp depolama alanları,kanalizasyon sistemleri...

gibi pek çok alanda her gün dezenfektan ürünleri yoğun olarak kullanırız.

Evimizde (günlük yaşam alanımızda) nerede vardır?

Dezenfektan ürünleri evde  genel maksatlı ev temizliğinde,mutfak ve banyomuzu her türlü mikroptan arındırmada ve evimizde hijyen sağlamak amacıyla hemen her gün kullanırız.

Bunun yanında cildimizi ve ellerimizi korumak için kullandığımız medikal dezenfektanlar da son yıllarda hayatımızın vazgeçilmez ürünlerinden olmuştur. 

Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.