SU REHBERİ

Biz insanoğlunun ve diğer tüm canlıların yaşamını devam ettirebilmesi için kesinlikle suya ihtiyacı vardır. Besin almadan haftalarca yaşayabiliriz ancak su olmadan sadece birkaç gün hayatımızı sürdürebiliriz. Yaşamsal faaliyetlerimizin dışında günlük yaşantımızdaki pek çok işlemi gerçekleştirebilmek için, yine suya ihtiyaç duyarız. Mutfakta sebzelerimizi yıkarken, banyoda duş alırken, tarlalarımızdaki ürünleri yetiştirirken hep su kullanırız. Eğer bir gün çeşmelerimizden su akmamaya başlarsa hayatımızı nasıl devam ettirebiliriz?

Suyumuzu verimli kullanmayı bir an evvel öğrenmemiz gerekiyor. Suyumuzu verimli kullanmak demek, herhangi bir işi gerektiği kadar su ile yapmamız, fazlasını harcamaktan kaçınmamız, sahip olduğumuz suyu ziyan etmemek için kayıplara, israfa karşı önlemler alabilmemiz demektir. Sadece su tasarrufu yapmakla suyu verimli kullanmış olmuyoruz. Su tasarrufu yapmak suyu verimli kullanabilme yolunda atabileceğimiz önemli bir adımdır ancak yalnız başına kesinlikle yeterli değildir.

Günlük işlemlerimizde suyu daha verimli kullanabilir ve gelecek nesillerimize de kullanabilecekleri tertemiz su kaynakları bırakabiliriz.

Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.