EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > SANAT MALZEMELERİ  > Sanat Boyaları  > Faydalı Bilgiler  > Kullanım Alanları

Kullanım Alanları

Sanat boyalarını pek çok alanlarda kullanırız. Eğitim, sanat, makyaj, endüstriyel işlem, kaplamacılık sektörü, dövmecilik vb. gibi alanlar ilk akla gelen kullanım yerleridir.

Bunun dışında günümüzde pek çok şehirde, cadde ve sokakların renklendirilmesi amacıyla duvarlara çeşitli şekiller çizilerek uygulanan grafiti boyaları da günümüzde büyük ilgiyle karşılanıyor.

Evimizde (günlük yaşam alanımızda) nerede vardır?

Sanat boyalarından olan el sanatları malzemelerine ve yağlı boyalara ise ilgili çalışma atölyelerinde ya da bu konuda eğitim verilen çeşitli mekânlarda rastlayabiliriz.

Yine sanat boyası adı altında bahsedilen pastel boya, kuru boya, parmak boyası gibi çoğunlukla çocuklara hitap eden boya çeşitleri, çoğunlukla okul öncesi eğitim merkezlerinde ve okullarda bulunur. Palyaçolarda olduğu gibi makyaj amaçlı kullanılan boyalara ise sirklerde, yine çocuklara yönelik oyun parklarında, şenliklerde ya da okul öncesi eğitim yuvalarında rastlarız.

Benzer şekildeki dövme boyalarını ise bu konuda hizmet veren salonlarda görürüz.

Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.