EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > OTOMOTİV ÜRÜNLERİ  > Yağ ve Yakıt Filtreleri  > Faydalı Bilgiler  > Sağlığa ve Çevreye Etkiler

Atık Yönetimine Girmediği Durumda Sağlığa ve Çevreye Etkileri

Atık durumda olan yağ ve yakıt filtreleri, kullandığımız işlemler gereği içeriklerinde kirlilik unsurları dışında bir miktar yağ ya da yakıt da barındırırlar. İçerdikleri bu maddeler petrol kökenli olduğundan çevremize ve sağlığımıza son derece zararlıdır. Bu atıkları kanun dışı yollarla bertaraf etmemiz ya da etrafa atmamız yangın ya da patlamalara sebep olabilir.

Filtrelerden sızabilecek olan yağ ve yakıtlardan korunmak için dikkat etmemiz gerekir. Bu sızıntılar yer altı sularına çok çabuk karışabilir ve petrol türevi ürünler olduğundan içme suyumuzu ve doğal kaynaklarımızı kirletebilir. Yapılan araştırmalara göre, 1 litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletebilir.

Atık filtrelerin içerisindeki yağı ya da yakıtları hiçbir şekilde kanalizasyon ve yağmur toplama kanallarına dökmeyelim. Bu atıkları kanalizasyon sistemine atarak arıtma sistemindeki aktif bakterileri yok ediyoruz. Ayrıca kanalizasyona döktüğümüz atık yağlar diğer atıkları tutarak kanalizasyon sisteminin kullanılmaz hale gelmesine sebep olur, işletme maliyetini de arttırır.

Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.