EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > OTOMOTİV ÜRÜNLERİ  > Motor Yağı ve Vites Yağı  > Atığımı Ne Yapabilirim?  > Bireysel

Bireysel

Herhangi bir madeni veya sentetik yağ sanayide ya da sanayi dışı alanlarda özellikle yağlama amacı ile belli bir süre kullanım sonucu kimyasal ve fiziksel olarak kirlenir ve orijinal özelliğini kaybeder. Yağ, içindeki katkı maddelerinin kırılması ile, normal kullanım esnasında, metal sürtünmeleri, su veya kimyasallarla karışarak kirlenir ve rengi koyulaşarak kullanılamaz duruma gelir. Yağ zamanla uzun kullanımdan dolayı iyi performans göstermez. Dolayısıyla motorun daha iyi iş yapabilmesi için kullanılmış yağ, yeni yağla değiştirilir.

Atık yağların değerlendirilme yöntemi kategorisine göre belirlenir. Atık yağlardan en çok çimento fabrikaları ya da demir çelik fırınları gibi enerji geri kazanım tesislerinde yakarak faydalanırız.

PETDER adındaki dernek, Motor Yağı Üreticileri adına Çevre ve Orman Bakanlığı'mız tarafından atık motor yağlarının toplanması konusunda yetkilendirilmiştir. Dernek, ülke genelindeki atık motor yağları toplamak üzere çalışmalar yapar.

Bu kapsamda dernek,oto servislerinde oluşan atık yağları ücretsiz toplayarak lisanslı bertaraf tesislerinde bertaraf ettirme çalışmaları yapar.

Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.