EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > BOŞ KONTEYNERLER  > Dalış/Oksijen Tüpleri  > Kaynağında Azaltma

Kaynağında Azaltma Teknikleri

  • İçerisindeki kimyasal tamamen tükendiğinde boş silindiri üreticisine geri iade edebileceğimiz ticari gaz silindirlerini kullanmayı tercih edelim. Geri iade edeceğimiz boş silindirleri iyi koşullarda muhafaza etmeye özen gösterelim.
  • Küçük hacimli gaz silindirleri yerine daha büyük hacimli olanları tercih edelim. Küçük hacimli silindirlerin geri kazanılması veya yeniden değerlendirilmesi çok daha zordur. Büyük hacimli silindirleri tercih ederek daha uzun bir zaman diliminde daha az atık üretimi yapmış oluruz.
  • Bazı silindirlerin onarılıp yeniden doldurtulabilmeleri mümkündür. Bu tür ürünleri kullanmayı tercih edelim. Silindirimizin içerisindeki ürünü tükettiğimizde gerekli onarım tesisinden geçirildikten sonra yeniden dolum yaptırabiliriz.
  • Elimizdeki silindirin yapılı olduğu malzemeye ihtiyaç duyan firmalar olup olmadığını araştıralım ve varsa şayet boş silindirlerimizi onlara ileterek malzemenin yeniden kullanılmasını sağlayalım.
  • Boş silindirlerimizin malzemeleri eritilerek yeni maddelerin üretiminde kullanılabilirler. Boş silindirlerimizi geri dönüşüm tesislerine gönderelim.
Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.