EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > ELEKTRONİK CİHAZLAR  > Otomatlar  > Kaynağında Azaltma

Kaynağında Azaltma Teknikleri

  • Otomatların kullanım ömürleri oldukça uzun olduğundan, elimizdeki cihazları bozulup tamamen kullanılmaz hale gelinceye dek kullanalım, yenisiyle değiştirmekten kaçınalım.
  • Otomatları değiştirirken kullanılmaz halde olanları mutlaka yenisini aldığımız firmaya teslim edelim ya da çevremizde bu tür elektronik atıkları toplayan bir merkez varsa oradaki yetkililerle iletişime geçelim. Bu ürünlerden pek çok değerli hammaddenin geri kazanılarak yeni ürünlerin üretiminde yeniden kullanılmalarını sağlayalım.
  • Kalabalık olmayan mekanlara gereksiz yere otomat yerleştirmekten vaz geçelim. Örneğin 8-10 kişilik bir ofise sıcak içecek otomatı almak yerine bir su ısıtıcısı, plastik bardaklar ve çay,kahve malzemeleri koyarak da aynı işlemi gerçekleştirebiliriz.
  • Tek çeşit bir ürün temin edebilen otomatlardan birer adet almak yerine birkaç ürünü birden temin edebilecek tek ama komplike özellikli otomatları tercih edelim. Örneğin hem soğuk içecek hem de sıcak içecek otomatı almak yerine tek bir makinede iki çeşit ürünü de temin edebilecek otomatları tercih edelim.
Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.