EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > ELEKTRONİK CİHAZLAR  > Spor Aletleri  > Yeniden Kullanım

Yeniden Kullanım Yöntemleri

  • Elektronik spor aletlerimizin dijital göstergeleri bozulduğunda onları yine de spor yapmak için kullanmaya devam edebiliriz.
  • Elektronik spor aletlerimizin gösterge panelleri içerisinde şarj edilebilir piller kullanırsak aynı aleti uzun yıllar boyunca ortaya hiç atık pil çıkarmadan da kullanabiliriz.
  • Kullanmakta olduğumuz spor aletinden sıkıldığımızda ve artık onu kullanmaktan zevk almamaya başladığımızda bu aletleri çevremizde bulunan insanlara verebilir, onların da faydalanmalarını sağlayabiliriz. Böylelikle aynı spor aletini başka kişiler de değerlendirebilir. Hatta bu aletleri eğer Belediyemize ait bir spor salonu varsa, oraya da bağışlayabiliriz.
  • Elektronik spor aletlerimizin kullanım ömürleri oldukça uzun olduğundan, elimizdeki cihazları bozulup tamamen kullanılmaz hale gelinceye dek rahatlıkla kullanabiliriz.
  • Elektronik spor aletlerimizi değiştirirken kullanılmaz halde olanları yenisini aldığımız firmaya teslim edelim ya da çevremizde bu tür elektronik atıkları toplayan bir merkez varsa oradaki yetkililerle iletişime geçelim. Bu ürünlerden pek çok değerli hammaddenin geri kazanılarak yeni ürünlerin üretiminde yeniden kullanılmalarını sağlayalım.
Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.