EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > ELEKTRONİK CİHAZLAR  > Elektronik Oyuncaklar  > Faydalı Bilgiler  > Sağlığa ve Çevreye Etkiler

Atık Yönetimine Girmediği Durumda Sağlığa ve Çevreye Etkileri

Oyuncaklarda bulunan ağır metallerden Kadmiyum 4000C’nin üzerinde aerosol halinde atmosfere geçer. Çöp depolama sahalarında bozularak Kadmiyum ve bileşikleri serbest hale geçerek suya karışır. Kadmiyumlu sızıntı suyu, içme suyunu ve toprağı kirleterek gıda zinciri ve içme suyu yolu ile vücudumuza girer.

Sağlığımızı bozarak; akciğer hastalıklarına, prostat kanserine, kansızlığa, doku tahribine neden olur. Anfiyen ve kronik neval tübüler bozukluğa, böbrek üstü bezlerinin tahribine neden olur.

Vücudumuz kadmiyumu kalsiyum gibi algılar ve kadmiyum vücudumuzda birikmeye başlar. Vücutta kalsiyum eksilmesinden dolayı kemikler yavaş yavaş zayıflamaya başlar. Ayakta durmak hatta öksürmek bile kemiklerimizin kırılmasına, hatta iskeletimizin ufalanmasına neticede ölüme neden olur.

Ftalatın ise çocuklarımızın hormon dengelerinde bozukluk yaratarak cinsel gelişimlerde bozukluğa, kız çocuklarının erken ergenlik belirtileri göstermesine ve erkek çocuklarımızın da cinsiyet kayması gibi problemler yaşamasına neden olduğu söylenmektedir.

Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.