EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > ELEKTRONİK CİHAZLAR  > Büyük Ev Eşyaları  > Yeniden Kullanım

Yeniden Kullanım Yöntemleri

  • Elektrikli ev eşyalarımızın kullanım ömürleri oldukça uzun olduğundan, elimizdeki cihazları bozulup tamamen kullanılmaz hale gelinceye dek rahatlıkla kullanabiliriz.
  • Elektrikli ev eşyalarımızı değiştirirken kullanılmaz halde olanları yenisini aldığımız firmaya teslim edelim ya da çevremizde bu tür elektronik atıkları toplayan bir merkez varsa oradaki yetkililerle iletişime geçelim. Bu ürünlerden pek çok değerli hammaddenin geri kazanılarak yeni ürünlerin üretiminde yeniden kullanılmalarını sağlayalım.
  • Kullanılır halde bulunan, ancak yenisiyle değiştirmek istediğimiz elektrikli eşyalarımızı ihtiyacı olan kişilere verelim ya da yardım kurumlarına götürüp teslim edelim. Pek çok Belediye bu kapsamda yardım çalışmaları yapmaktadır, bu konuda Belediyemizle görüşebiliriz.
  • Kullanmadığımız buzdolabı ya da dondurucu gibi eşyalarımızı, elektrik kablolarını prize takmadan sadece dolap niyetine kullanabilir, farklı eşyalarımızı bu şekilde derli toplu muhafaza edebiliriz. Örneğin evimizde yaptığımız konserve, turşu, salça, zeytin, kurutulmuş gıdalar gibi soğuk ortamda tutulması gerekmeyen malzemelerimizi çalışmayan buzdolabımıza ya da dondurucumuzun içine yerleştirebiliriz.
  • Eski çamaşır makinemizi geri kazanıma göndermeden önce ön kapağını sökebilir ve bu cam malzemeyi çiçek saksısı olarak kullanabilir ya da etrafındaki plastiklerden arındırarak dekoratif süslemelerle evimizin bir köşesinde değerlendirebiliriz.
Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.