EVSEL ATIK REHBERİMİZ > ATIKLARIMIZI TANIYALIM > BATARYALAR-PİLLER  > Şarjlı Aküler  > Atığımı Ne Yapabilirim?  > Bireysel

Bireysel

Tamamıyla boşalmış olan ve tekrardan şarj olmayan akülerimiz bitik akülerdir. Bitik aküler tehlikeli atık kapsamına girerler. Bu nedenle bitik akülerimizi çevreye veya çöpe atmayalım.

Bitik akülerimizi naylon torba, karton kutu ya da kavanozlarda biriktirelim ve süpermarketlerimizde, okullarımızda, muhtarlıklarımızda ya da belediyelerimizin belirlediği toplama merkezlerinde bulunan Türkiye Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nin (TAP) organize ettiği atık pil toplama kutularına atalım. Bu akülerimizin içeriği şarj edilebilir pillere benzer özellik gösterirler ve içlerinden pek çoğunun geri kazanımı mümkündür.

Bulunduğumuz yerde bu kutulardan bulunmuyorsa bitik akülerimizi satın aldığımız satış noktasına geri götürelim. Ayrıca Türkiye Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nin resmi sitesi olan http://tap.org.tr adresinden ofisimize, okulumuza, iş yerimize kolaylıkla atık pil toplama malzemesi isteğinde bulunabiliriz.

Bu sayfadaki içeriklerin bütün hakları sakldır.